Νίκος Βούτσης: Μετά την απόδοση δικαιοσύνης, απόδοση τιμής στην οικογένεια Τοπαλούδη

Μετά την απόδοση δικαιοσύνης, απόδοση και τιμής στην οικογένεια Τοπαλούδη και την αλληλέγγυα παρουσία των γονιών δολοφονημένων γυναικών, στον αγώνα ενάντια στις γυναικοκτονίες. Παρούσα πάντοτε η Μάγδα Φύσσα.

Δίπλα στους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη βρέθηκε σήμερα, ημέρα ανακοίνωσης της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, ο τ. πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκος Βούτσης. Μαζί με την Αγγελική Παπάζογλου θέλησαν να αποδώσουν τιμή στον αγώνα και τη συγκλονιστική προσφορά προς την κοινωνία που με τη στάση τους δίνουν και εκφράζουν όλες αυτές οι μητέρες και οι οικογένειές τους. Ο Γιάννης Τοπαλούδης και η Κυριακή Αρμουτίδου, γονείς της Ελένης, η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Μυρτούς, και η Ρόζα Φωτιάδου, μητέρα της Σοφίας Σαββίδου.

Γιατί έδειξαν σε όλους μας την πολύ μεγάλη ψυχική δύναμη και το κουράγιο που διαθέτουν, πνίγοντας τον πόνο τους και ισορροπώντας μέσα στην τραγωδία που βιώνουν, προκειμένου να περάσουν το μήνυμα για τη συνειδητοποίηση των πατριαρχικών δομών της ελληνικής κοινωνίας και της ιδιαίτερα εγκληματικής πράξης που αποτελεί η γυναικοκτονία.

Με τη στάση και τον αγώνα τους δίνουν θάρρος στην κοινωνία και τις γυναίκες έτσι ώστε να προληφθούν, να καταγγελθούν και να κολαστούν ανάλογα ειδεχθή εγκλήματα και παρόμοιες αποτρόπαιες συμπεριφορές και πράξεις.