Δημ. Παπαδημούλης: Λύση προς το συμφέρον όλων των ευρωπαϊκών λαών είναι η κατάπαυση του πυρός, η ειρήνη και στο θέμα των εξοπλισμών και στις κυρώσεις

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα naftemporiki.gr, παραχώρησε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ερωτηθείς από την απεσταλμένη δημοσιογράφο της naftemporiki.gr στο Στρασβούργο Ελίζα Καραγιώργη, για τις ευρωπαϊκές κυρώσεις έναντι της Ρωσίας και την συμβολή τους στον τερματισμό του πολέμου, ο Δημ. Παπαδημούλης αναφέρει πως είναι «εύλογες» αν και «δεν είναι η λύση», καθώς δεν μπορούν να φέρουν ως αποτέλεσμα το «γρήγορο τέλος του πολέμου». Για να προσθέσει πως «η λύση είναι η κατάπαυση του πυρός, η ειρήνη και η αποκλιμάκωση και στο θέμα των εξοπλισμών και στις κυρώσεις», συμπληρώνοντας πως αυτή θα πρέπει να είναι και η προτεραιότητα της ευρωπαϊκής ηγεσίας.

Σε ό,τι αφορά το ενεργειακό μέλλον στην Ευρώπη, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τονίζει πως «η καλύτερη επένδυση για την Ευρώπη είναι όχι η αλλαγή της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα, αλλά η επένδυση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), και στην εξοικονόμηση της ενέργειας και σε ενέργεια που έρχεται από το μέλλον, όπως το υδρογόνο. Αλλά αυτά θέλουν χρόνο και χρήμα».