Πάνος Λάμπρου: Αθώοι οι…. ένοχοι

Αθώοι οι 4 αστυνομικοί! Και αυτό που όλ@ μας είδαμε με τα μάτια μας; Και οι κλωτσιές; Τα ρόπαλα; Η κακοποίηση μέχρι θανάτου; Ναι, αλλά ήταν αστυνομικοί, θεματοφύλακες του νόμου, εξουσία, βαθύ κράτος και μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, ακόμα και να σκοτώσουν.

Η Δικαιοσύνη (που μόνο δικαιοσύνη δεν είναι) μίλησε και αυτή τη φορά (δυστυχώς όχι η μοναδική) ήταν μεροληπτική, υπέρ των δυνατών, υπέρ της εξουσίας, υπέρ της άγριας καταστολής, υπέρ της δολοφονίας.

Η υπόθεση του/της Ζακ/Ζάκι δεν τελειώνει εδώ Έχει συνέχεια. Και θα έχει συνέχεια όσο θα υπάρχει αυτός ο πολύχρωμος κόσμος, που αντιστέκεται και δεν πειθαρχεί στη βαρβαρότητα.

Ωστόσο η απόφαση της Δικαιοσύνης βγάζει μια μπόχα από μακριά. Και μαρτυρά τις δυσκολίες που θα έχει η υπόθεση της δολοφονίας του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη από δεκάδες σφαίρες αστυνομικών….

Θα ήθελα να γράψω το γνωστό σύνθημα, αλλά ξέρω ότι πέρα από την αστυνομική (δολοφονική) αυθαιρεσία, υπάρχει η πολιτική εξουσία. Αυτή που όταν κάποιοι αστυνομικοί δολοφονούν οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους, έχουν το θράσος να τους επισκέπτονται στην ΓΑΔΑ για να τους συμπαρασταθούν!