Δ. Βίτσας: Οι κυβερνήσεις δοκιμάζονται στις κρίσεις (βίντεο)

Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον τηλεοπτικό σταθμό «KONTRA CHANNEL»:

«Αντικειμενική ευθύνη για το φιάσκο της ομιλίας Ζελένσκι στη Βουλή έχει ο κ. Μητσοτάκης, ο κ.Τασούλας και φυσικά ο ίδιος ο Ζελένσκι, ο οποίος, ενώ κάνει ομιλίες στα κοινοβούλια για να αποκτήσει φίλους και υποστήριξη, τελικά το μόνο που καταφέρνει είναι να τους δυσαρεστεί.

Εμείς εκφράζουμε τη μέγιστη αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό λαό και ζητάμε την άμεση κατάπαυση πυρός, την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων και την επιστροφή στις βάσεις του.

Θα πρέπει διεθνώς να καταδικαστεί η στάση του προέδρου Πούτιν και ας μη ξεχνούν ορισμένοι ότι ως κόμμα τουλάχιστον, ανήκει στην ίδια πολιτική οικογένεια με τη ΝΔ. Επ΄αυτού, δεν πρέπει να υπάρξει κανενός είδους συμψηφισμός. Η προσπάθεια του Πούτιν να συνδέσει τη Ρωσία με την Κριμαία, μπορεί να οδηγήσει σε Γ΄ Παγκόσμιο πόλεμο.

Στη διάσκεψη των Προέδρων χθες στη Βουλή, ζήτησα από τον κ. Τασούλα, μέσω της διπλωματικής οδού, να εκφραστεί η δυσαρέσκειά του για το συμβάν, κάτι όμως που φαίνεται ότι δεν επιθυμεί να το κάνει.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ:

Με βάση τις μέχρι τώρα αποφάσεις της ΕΕ που μιλούν για ανάπτυξη εθνικών προγραμμάτων με την αρωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπορούσαν να υπάρξουν θετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, όπως πχ της θέσπισης πλαφόν στην χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος κ.λπ.

Να κινηθεί η κυβέρνηση με γνώμονα την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προχωρώντας στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, τη μείωση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, την αύξηση των ελέγχων στην αγορά και την πάταξη των φαινομένων αισχροκέρδειας κλπ.

Συγχρόνως ο κος Μητσοτάκης θα πρέπει ΤΩΡΑ να βγει και να προσδιορίσει το ύψος του κατώτατου μισθού. Τι άλλο περιμένει;

Είναι πλήρως αναξιόπιστες και δεν θα μπορούσαμε να τις πάρουμε στα σοβαρά ,οι εκτιμήσεις αυτών που μιλούν για την ανυπαρξία δημοσιονομικού χώρου. Η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδος και ο κ. Στουρνάρας, προέβλεπαν για το 2020 ανάπτυξη και τελικά είχαμε ύφεση…

Μια κυβέρνηση δοκιμάζεται στις κρίσεις και όχι όταν «ο κήπος είναι ανθηρός» και όλα πάνε καλά…

Είναι γνωστό σε όλους, ότι με την αύξηση των τιμών στα προϊόντα και εξαιτίας του ΦΠΑ ,υπάρχει ένα «υπερέσοδο» για το κράτος άνω των 800 εκατ. και θα πρέπει να βρεθεί τρόπος αυτό να επιστραφεί στους καταναλωτές.

Δεν γίνεται να περιμένουμε πότε θα αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης να κινηθεί με βάση το «λογιστικό» κλείσιμο των χρήσεων 2021 και 2022.