Δ. Βίτσας: Προέχει η επιβίωση του ευάλωτου νοικοκυριού και ότι το πολιτικό όφελος της κυβέρνησης (βίντεο)

Σημεία από τη συνέντευξη του Δημήτρη Βίτσα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN TV»:

Η ακρίβεια τρώει το μισθό τις δύο πρώτες βδομάδες του μήνα, ο κόσμος έχει ζαλιστεί με τις τιμές στα βενζινάδικα και στα s/m και τις περισσότερες φορές αυτό το πρόβλημα είναι αδικαιολόγητο. Το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να γίνει , είναι να υπάρξουν εκτεταμένοι και σε βάθος έλεγχοι στην αγορά.

Πώς είναι δυνατόν να ακριβαίνει το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο στα ράφια , τα οποία έχουν παραχθεί πέρυσι;

Είναι εξοργιστικό να ανακοινώνεται μια αύξηση στην τιμή του φυσικού αερίου και να περνά σε χρόνο dt στην κατανάλωση.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να αξιοποιήσει ένα μεγάλο κομμάτι του αποθεματικού που έχουμε σαν χώρα και να ενημερωθεί η Βουλή και ο ελληνικός λαός για τον τρόπο που αυτό θα χρησιμοποιηθεί.

Δεν λέω να το εξαντλήσουμε, γιατί κανείς δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει αυτή η κατάσταση και τι θα γίνει όταν θα έρθουν στη χώρα μας οι πραγματικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Ότι βιώνει λοιπόν σήμερα η Ελληνική κοινωνία, δεν είναι θέμα κάποιων ΄΄κακών΄΄ ανθρώπων εκεί στην Κυβέρνηση , αλλά ζήτημα της πολιτικής που ακολουθείται και η οποία δε θίγει τα συμφέροντα των μεγάλων εταιριών και των ολιγαρχών.

Αντί να φορολογεί τα υπερκέρδη των σύγχρονων μαυραγοριτών, περιμένει πότε θα κλείσει ΄΄λογιστικά΄΄ το οικονομικό έτος.

Αυτά που ισχυρίζεται λοιπόν η κυβέρνηση, ας τα πει και ας τα πιστέψει ο Έλληνας πολίτης , ο παραγωγός της Νάξου, ο εργαζόμενος στα εργοστάσια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης κλπ.

Μπορεί η κυβέρνηση να κοιτάζει πρωτίστως το πολιτικό της συμφέρον αλλά το θέμα είναι η επιβίωση του μικρομεσαίου και ευάλωτου νοικοκυριού, όπου αυτό και αν βρίσκεται.

Εμείς από το Σεπ. 2021 φωνάζουμε για την ύπαρξη υπερκερδών από κάποιους, όπως το λέει και η ΕΕ ,αλλά και η ίδια η κα Φον Ντερ Λάιεν.