Γ. Ψυχογιός: Η έγκαιρη ανανέωση των αδειών διαμονής θα έπρεπε να είναι αυτονόητη σε ένα κράτος δικαίου

Δήλωση του βουλευτή Κορινθίας και τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σχετικά με την παράταση οριστικών τίτλων διαμονής και βεβαιώσεων κατάθεσης αίτησης πολιτών τρίτων χωρών έως και τις 30/6/2022:

Στο παρά ένα της λήξης της προθεσμίας εκδόθηκε η Απόφαση για την παράταση της προθεσμίας για αιτήσεις που αφορούν τις άδειες διαμονής. Με Αναφορά που είχαμε καταθέσει στη Βουλή ζητούσαμε από το αρμόδιο Υπουργείο να δοθεί η αυτονόητη αυτή παράταση επειδή δυστυχώς και τα αυτονόητα δεν είναι δεδομένα για αυτή την κυβέρνηση, ιδίως στον τομέα του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Ελπίζουμε αυτή τη φορά να υπάρξει η απαραίτητη ενημέρωση των πολιτών τρίτων χωρών για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν. Μην φτάσουμε στο τέλος Ιουνίου χωρίς να έχει λυθεί ακόμη το μπάχαλο που δημιουργήθηκε με τις παρατάσεις των τίτλων στην περίοδο της έξαρσης της πανδημίας.

Όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές, δεν είναι δυνατόν να ταλαιπωρούνται χιλιάδες άνθρωποι που ζουν και εργάζονται επί χρόνια ή και δεκαετίες στη χώρα, λόγω αδυναμιών ή καθυστερήσεων της πολιτείας και να υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων και γκρίζες ζωές ανθρώπων. Η ενίσχυση των υπηρεσιών σε προσωπικό είναι επίσης κρίσιμη σε αυτή την κατεύθυνση.