Θ. Φωτίου: Οι κατηγορίες που εξαπέλυσε όλες αυτές τις ημέρες η ΝΔ είναι παράσημα για την Αριστερά.

Συνέντευξη της Θ. Φωτίου στο Eλλάδα FM και τον Δημοσιογράφο Δημήτρη Χατζηνικόλα:

• Για πρώτη φορά η Ελλάδα στέλνει τέτοια εικόνα, με τόσο μαζική συμμετοχή στη συναυλία, υπέρ της ειρήνης και κατά του πολέμου σε όλο τον κόσμο. Επιβεβαιώνει ότι ο ελληνικός λαός είναι πάντα υπέρ της ειρήνης και κατά του πολέμου γιατί έχει ζήσει και πόλεμο και προσφυγιά.

• Αυτή η περιβόητη κατηγορία που εξαπέλυσε η ΝΔ είναι παράσημα για την Αριστερά. Το 2012, όταν βλέπαμε ανθρώπους να τρώνε στα σκουπίδια, να πεθαίνουν από τα μαγκάλια, να κλείνουν οι επιχειρήσεις, με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήσαμε ένα ταμείο αλληλοβοήθειας, όπου καταθέταμε μέρος της βουλευτικής μας αποζημίωσης, καθώς και κάποιες από τις επτά τηλεφωνικές γραμμές που μας παρέχονται, υπέρ δομών αλληλεγγύης. Βοηθήσαμε τότε δομές σε όλη την Ελλάδα. Αυτή η πρωτοβουλία συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό και δεν πρόκειται να το καταλάβει η ΝΔ.

• Η κυβέρνηση είναι σε ελεύθερη πτώση και σε τεράστια σύγχυση και για αυτό μέσα στον πανικό της προσπάθησε να υπονομεύσει τη συναυλία με αιχμή του δόρατος τους καλλιτέχνες, τους οποίους συκοφάντησε.

• Ο ελληνικός λαός όμως, υποφέρει απ’ την ακρίβεια, ξαναρχίσαμε να βλέπουμε ανθρώπους να τρώνε απ τα σκουπίδια, δεκάδες άνθρωποι κάηκαν επειδή δεν είχαν να πληρώσουν θέρμανση.

• Με βάση τα στοιχεία της eurostat βρισκόμαστε στην 1η θέση σε ποσοστό πληθυσμού που δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τις δαπάνες στέγασης (νοίκι, δάνειο, ηλεκτρικό, θέρμανση), κι αυτό είναι το 50% του πληθυσμού μας όταν ο ευρωπαϊκός μ.ο είναι 9,9%, με δεύτερη χώρα τη Βουλγαρία με 17,7%. Στις 20 μέρες εξαντλείται ο μισθός και οι άνθρωποι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για κοινωνικό μισθό, δηλαδή παροχή από το κράτος δωρεάν υπηρεσιών φροντίδας.

• Οι εκλογές θα γίνουν όταν δώσουν το πρόσταγμα τα «συμφέροντα», οι καναλάρχες, οι επιχειρηματίες ενέργειας και οι διάφοροι ολιγάρχες. Αφού πρώτα μοιραστούν τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Δεν κυβερνά ο κ. Μητσοτάκης αλλά όλοι αυτοί που τον έφεραν και τον κρατάνε στην εξουσία. Δεν πρέπει να χάσει η χώρα μας αυτή την μεγάλη ευκαιρία να διαχειριστεί προς όφελος του ελληνικού λαού τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Για αυτό πρέπει να γίνουν εκλογές. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να μην ζήσουμε μια νέα ακραία ανθρωπιστική κρίση.