Γ. Ψυχογιός: Να δούμε την υπόθεση του Σαϊντού σαν θέμα που αφορά όλους μας. Υπάρχουν περιπτώσεις πολλών Σαϊντού

Ο Γ. Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στο ρ/σ Κόκκινο 105.5 και τον Γ. Ανδρουλιδάκη, τόνισε ότι ήταν πολύ σημαντική η κινητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, του ΣΕΜ Αγ. Δημητρίου και άλλων και ότι παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έφερε το θέμα στη Βουλή, θα συνεχιστούν σε όλα τα επίπεδα.

Στάθηκε στη μεγάλη εικόνα της πολιτικής της κυβέρνησης που ξηλώνει το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο στα δικαιώματα αιτούντων άσυλο, προσφύγων και μεταναστών και το υποκριτικό και επικοινωνιακό ενδιαφέρον της για ζητήματα, όπως του Σαϊντού ή των Ουκρανών προσφύγων και κυρίως των παιδιών  – που και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει με κάθε τρόπο και μέσο – όταν είχε κόψει τον ΑΜΚΑ για όλους τους αλλοδαπούς, οι καταγγελίες για επαναπροωθήσεις είναι συνεχείς, απορρίπτονται Σύριοι, Αφγανοί και άλλοι λόγω της ΚΥΑ για την Τουρκία ασφαλή τρίτη χώρα, χιλιάδες άνθρωποι που είναι για δεκαετίες στη χώρα στερούνται την ιθαγένεια με ταξικά κριτήρια, νόμιμοι μετανάστες δεν μπορούν να ανανεώσουν τις άδειες διαμονής τους, η Εθνική Στρατηγική για την ένταξη δεν αναφέρει καν τη λέξη «μετανάστης», στα Κέντρα Κράτησης έχει τετραπλασιαστεί ο αριθμός των κρατούμενων και, βέβαια, έχει καταργηθεί από το 2021 η διάταξη για την χορήγηση άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, που βασιζόταν στην ανάπτυξη ισχυρών δεσμών με τη χώρα και τον διαρκή κίνδυνο που εγκυμονεί η επιστροφή στη χώρα τους, κυρίως νέων ανθρώπων ή άλλων ευάλωτων προσώπων που αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να μην παραβιάζονται τα δικαιώματα των πιο ευάλωτων γιατί στη συνέχεια έρχονται, όπως έχουμε ήδη δει, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι και η κοινωνική πλειοψηφία, γι’ αυτό το αίτημα του Σαϊντού πρέπει να θεωρήσουμε ότι είναι και δικό μας θέμα», κατέληξε ο κ. Ψυχογιός.