Μ. Τζούφη: Να επιτραπούν άμεσα οι άδειες και τα επισκεπτήρια στις δομές φιλοξενίας (βίντεο)

«Τα άτομα που διαμένουν σε Δομές και Ξενώνες Φιλοξενίας βρίσκονται αντιμέτωπα με τον αποκλεισμό από το κοινωνικό και το οικογενειακό τους περιβάλλον» τόνισε η Μερόπη Τζούφη κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή με θέμα τη νέα απαγόρευση αδειών και επισκεπτηρίων. 
Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απευθυνόμενη προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, σημείωσε ότι «εκατοντάδες άτομα με αυτισμό, κινητικά προβλήματα, ψυχική νόσο έχουν αποκλειστεί εντός των δομών λόγω των κυβερνητικών αποφάσεων για τη διαχείριση της πανδημίας». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «μετά από 10 μήνες εγκλεισμού, η απόφαση για την απαγόρευση αδειών και επισκεπτηρίων ανανεώθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2021, παρά την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος και τη χαλάρωση των μέτρων στην αγορά, τη διασκέδαση και τις μετακινήσεις».
Στο πλαίσιο αυτό, η Μερόπη Τζούφη έκανε λόγο για αναίτια και άδικη απόφαση και ζήτησε να επιτραπεί και πάλι τόσο το επισκεπτήριο των οικογενειών, όσο και οι ολιγοήμερες άδειες των ατόμων που διαμένουν στις δομές, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα. 
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απάντησε θετικά και δεσμεύτηκε πως θα μεταφέρει το ζήτημα στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε την ικανοποίησή της και σημείωσε πως «τέτοιου είδους απαγορεύσεις στέλνουν λάθος μήνυμα. Η εξάντληση της αυστηρότητας -ειδικά στους πιο ευάλωτους- δεν ωφελεί σε τίποτα. Αντίθετα, δυναμώνει τις ανισότητες και επιτείνει το αίσθημα της αγανάκτησης».