Γ. Ψυχογιός: Στηρίζουμε την κοινωνία στο κύμα ακρίβειας. Υποδεχόμαστε τους Ουκρανούς πρόσφυγες στη χώρα (βίντεο)

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ Κορινθίας κ. Γ. Ψυχογιός ήταν καλεσμένος στο IONIANTVκαι στην εκπομπή «Χαμηλή Πτήση»,για θέματα της επικαιρότητας.

Ερωτήθηκε και τοποθετήθηκε για το ισχυρό κύμα ακρίβειας που σαρώνει τη χώρα, τονίζοντας ότι επηρεάζει όλη την αλυσίδα. Φορείς και πολίτες γίνονται αποδέκτες της ακρίβειας και βρίσκονται σε συνεχόμενη προσπάθεια για να επιβιώσουν. Είμαστε μπροστά σε κρίση υγειονομική, οικονομική και ανθρωπιστική, με τις ανάγκες των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αλλά και των νοικοκυριών να γιγαντώνονται.

Εδώ και πολλούς μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει κάνει προτάσεις για αυτή την κρίση, όπως για την τιμή του ρεύματοςκαι για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, που 19 ευρωπαϊκές χώρες τον έχουν ήδη μειώσει στα κατώτερα όρια, για τον αγροτικό κόσμο, που η ακρίβεια επηρεάζει την παραγωγή, αλλά και την επιβίωση τους, όταν στην Ευρώπη αλλά και στον κρατικό προϋπολογισμό υπάρχουν τα απαιτούμενα κονδύλια.

Στην ερώτηση για τα μέτρα με τα επιδόματα που πρόκειται να δοθούν από την κυβέρνηση, ο βουλευτής , απάντησε πως θα στηρίξουν τα μέτρα αυτά, γιατί ο πολίτης έχει ανάγκη και από μία ασπιρίνη ακόμη, αλλά από αυτά αποκλείονται χιλιάδες άνθρωποι ενώ χορηγούνται χωρίς αναλογικότητα και στάθμιση, και απαιτούνται γενναίες και ισχυρές παρεμβάσεις που θα στηρίξουν ολόκληρη την αλυσίδα.

Τελειώνοντας ο βουλευτής τοποθετήθηκε στην προσφυγική ροή από την Ουκρανία: Υποστηρίζουμε κοινοβουλευτικά, κινηματικά και σε συνεννόησημε την Ουκρανική κοινότητα στην Ελλάδα, την υποδοχή, τη στέγαση και την πρόσβαση στα σχολεία των προσφύγων, που μέχρι στιγμής αριθμούνται περίπου στους 10.000

Η Ευρώπη έχει αντανακλαστικά, αξίες και αρχές, τόνισε ο βουλευτής, όταν θέλει. Δεν πρέπει, όμως, να τις εφαρμόζει alacarte. Θα πρέπει να αναθεωρηθεί το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης της ΕΕ, να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα η Συνθήκη της Γενεύης, όπου όποιος, από οπουδήποτε, από εμπόλεμες ζώνες, απολυταρχικά καθεστώτα, από χώρες που υπάρχουν διακρίσεις λόγω φύλου και θρησκείας, δικαιούται διεθνούς προστασίας. Τέλος, πρέπει η ελληνική Πολιτεία να στηρίξει την ελληνική ομογένεια στη Μαριούπολη και όλη την Ουκρανία στην κραυγή αγωνίας που στέλνει για βοήθεια.