Δ. Βίτσας: Καμία στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας στη ρωσο-ουκρανική διένεξη (βίντεο)

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Δημήτρη Βίτσα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ TV» .

«..Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά, πόσο θα κρατήσει αυτή η κατάσταση και τι τελικά θα γίνει. Εγώ δε θέλω να κάνω το στρατηγό. Αυτό που θα πρέπει να μας απασχολεί, δεν είναι το πόσο θα κρατήσει αυτή η κρίση, αλλά πόσο θα κρατήσουν οι επιπτώσεις στον Ουκρανικό και στο Ρωσικό λαό αυτής της παράνομης εισβολής.

Αυτή τη στιγμή, αυτή που έχει πληγεί περισσότερο από τις οικονομικές επιπτώσεις είναι η Ευρώπη. Ήδη διαφαίνεται μια πολιτική αύξησης των χρηματοδοτικών πόρων στον αμυντικό τομέα, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα αφαιρεθούν κονδύλια από από τις διαδικασίες αναπαραγωγής της κοινωνίας( υγεία-εκπαίδευση κλπ) και θα πάνε στα εξοπλιστικά. Τα 100 δις εξοπλιστικά προγράμματα που εξήγγειλε η Γερμανία και που σημειωτέων είναι κάτω από το 2% που είναι υποχρεωμένη, αυτό μαρτυρά. Έχει στόχο λοιπόν ο επανεξοπλισμός της Γερμανίας και στόχος είναι η Ρωσία από τη μια πλευρά και η εξάρτηση της Γερμανίας από τις ΗΠΑ από την άλλη.

Αυτό που θα επιθυμούσα εγώ αυτή τη στιγμή, θα ήταν η επιστροφή των Ρωσικών δυνάμεων στη βάση τους και η συνέχιση ουσιαστικών διαπραγματεύσεων .

Θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει η Ελλάδα να εμπλακεί στρατιωτικά στην Ρωσο-Ουκρανική διένεξη.

Σωστά στέλνεται ανθρωπιστική βοήθεια, θα μπορούσε να σταλεί και με στρατιωτικό υλικό( όπως θα ήταν η αποστολή του κινητού στρατιωτικού νοσοκομείου), ενώ θα ήθελα να αποδειχθούν fake οι φήμες που θέλουν την αποστολή στρατιωτικού προσωπικού στην Πολωνία.

Εμείς ενδιαφερόμαστε η Ελλάδα να αποτελεί μια γέφυρα ειρήνης…»